Eurowings-start ősszel, már foglalhatók a jegyek

iho   ·   2015.03.06. 16:15
cim

A berlini Nemzetközi Turisztikai Börzén (ITB) hivatalosan elindult a jegyértékesítés a Eurowings október 25-étől közlekedő rövid és hosszú távú járataira. A Eurowings interkontinentális járatai a Köln/Bonn repülőtérről indulnak a Karibi-térségbe, Dubaiba és Thaiföldre – adja hírül a Lufthansa-csoporthoz tartozó társaság közleménye.

Mint arról korábban írtunk, a Eurowings megalakításával a Lufthansa-csoport azt az európai trendet követi, amely szerint a rövid- és középtávú járathálózatot a gazdaságosabban üzemeltethető, diszkont- illetve vegyes modell szerint működő leányvállalatokhoz szervezi ki, ez a Lufthansa esetében elsősorban a nem Fraknkfurt- illetve nem München-központú vonalrendszert jelenti. A Eurowings azonban egyben az olcsóbb, elsősorban a turistacélpontokat érintő interkontinentális hálózatot is felkínálja az utasoknak.

Azaz az „új Eurowings” a sikeres Germanwings-koncepción alapul, „minőségi diszkont” modellként. „A Eurowings ernyőmárkaként fogja össze az eddigi európai és belföldi útvonalak mellett az interkontinentális városok közötti és nyaralóhelyekre induló járatokat. A 2015/16-os téli menetrendben már megtalálhatók a Dubaiba, a thaiföldi Bangkokba és Phuketre, valamint a karibi-térségben található Varaderóba, Bridgetown-ba és Punta Canaba közlekedő járatok”, jelzi a közlemény. Az Airline Route légiközlekedési portál táblázata szerint az első interkontinentális Eurowings-járat Varadero és Punta Cana felé indul november 15-én, december 15-étől pedig következik Phuket, Dubai és Bangkok, valamennyi hetenként kétszer.

Az interkontinentális járatokon Airbus A330-200-asok repülnek, kezdetben két, későbbiekben összesen hét gép, amelyeket „a Lufthansa és a Turkish Airlines vegyesvállalataként működő SunExpress Deutschland saját légiutas-kísérő és pilóta személyzetével működteti Eurowings márkanév alatt”. Németországon kívül Bécs lesz az első bázis, a téli menetrendben az európai vonalakon két Airbus A320-as dolgozik majd.

A közlemény részletesen elemzi az új Eurowings európai járatának tarifarendszerét, a Germanwingséhez hasonló  „BEST”, „SMART” és „BASIC” szolgáltatásokkal, vagyis egy gépen, egy járaton lehet megvásárolni a businesshez, a turista-osztályhoz és a diszkont-típusú repüléshez a drágább, olcsóbb és legolcsóbb jegyeket.

A hosszú távú járatokon a közlemény szerint a BEST tarifa vásárlói olyan üléseken repülhetnek, mint a Lufthansa Premium Economy osztályán, a SMART illetve BASIC tarifán túl extraként foglalható a „More Comfort” lehetőség, nagyobb üléstávolsággal, takaróval és párnával. A fedélzeti szórakoztató rendszer mindegyik oasztályon jár az utasoknak, vagy a  háttámlába épített képernyőkön, vagy saját eszközükön keresztül, minden hosszú távú járat fedélzetén lesz wi-fi elérhetőség.

„A németországi és Európán belüli útvonalakat jelenleg repülő Eurowings flotta gépeit 2015 elejétől fokozatosan az új Eurowings gépei váltják majd le. A mostanáig üzemeltetetett huszonhárom CRJ 900 típusú gépet is Airbus A320-asokra cserélik. A flotta első A320-as repülőgépe február 1-jén repült Hamburból Prágába. A következő hetekben további gépek érkeznek az új flottába” – hangzik a közlemény.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek