Hát elkezdődött: Nagy Terelés 2018

Vörös Attila   ·   2018.02.26. 21:15
80224

Hétfőtől teljes kizárásos vágányzár a 40a vonalon Kelenföld és Érd felső között. A személyvonatok... a személyvonatokra visszatérünk egy másik cikkben, nézzük a tehervonatokat! Mivel kiesik az ország áruszállításának egyik legfontosabb szakasza, óriási volumenű áru kényszerül kerülőútra. A Dunai Finomító és a Dunaferr a két legnagyobb forgalmú gyár a vonal mentén, de ne feledjük Szabadegyházát, Dunaföldvárt és a magyarbólyi határátmenetet sem. Az ide közlekedő tehervonatok elsődleges kerülő útvonala a Székesfehérvár–Börgönd–Pusztaszabolcs vonalon vezet, Székesfehérvárt pedig Budapestről a 30a vonalon érik el. De ha már úgyis dízelezni kell, néhány vonat a Komárom–Fehérvár vonalon csorog le az 1-es vonalról, és a Börgönd–Sárbogárd szakaszon is elcammog egy-egy szerelvény.

A CER Csillagrombolója halad Pusztaszabolcs felé a 44-es vonalon dunaföldvári üres etanolvonatával. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból!

Hogy a tehervonatok minél gördülékenyebben haladhassanak, kiirtották a személyvonatokat a 44-es vonalról, pótlóbuszok járnak Pusztaszabolcs és Székesfehérvár között. A vonal kapacitását pedig egy Seregélyesnél telepített térközjelzővel növelik. Az első nap tapasztalatai alapján nyugodtan maradhattak volna a Bézék, a térközt sem nagyon használták ki, sokkal jobban limitál a pusztaszabolcsi és a fehérvári pályaudvar kapacitása. Amikor Zichyújfalu mindhárom vágányán tehervonat várakozik órákig, az biztos nem szerepelt a tervekben. Na majd kialakul a rendszer...

A 265-ös Szergejnek egy dunaújvárosi vonat jutott

Hétfőn a várt diverzitás fogadta a vonalra látogató vasútbarátokat. Amelyik magánvasútnak van dízelmozdonya, az ide hozza. Mindenféle Kocúrok, Sulzerek mellett az alapítványi Nohab és a CER Csillagrombolója is előkerült, de a PSŽ vadi új Effiliner mozdonyát is szpottolták a Komárom–Dufi viszonylaton. És azóta is keressük a szavakat a fehérvári fűtőház láttán: a fehérvári flottán túl nyolc klasszik Szergejt állított csatasorba a Start! Hoztak ide Miskolcról, Debrecenből, Záhonyból, Szegedről gépeket, de a frissen elkészült, bajszos 194-es is sokat forgolódott már a terelt tehervonatokkal.

* *

Fotós kollégánk cégeknek és magánszemélyeknek is vállal fotózást: esküvő, rendezvény, portré, családi képek műfajában keressék bátran Attilát az alábbi elérhetőségein!

Honlap: vorosattila.com
Facebook: Vörös Attila fotó
Instagram: vorosatil_ae
Mail: voriae@gmail.com

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.