M3: aláírható a járműfelújítási szerződés

iho/vasút   ·   2015.08.05. 21:06

Még július 8-án döntés született a budapesti M3 metróvonal járműparkjának korszerűsítéssel egybekötött felújítása és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök szállítására kiírt tenderben. A BKV Zrt. igazgatósága döntése alapján a közbeszerzési eljárás nyertese a Metrovagonmas orosz részvénytársaság.

Az eredményhirdetést követően azonban a közbeszerzési eljárásban érvénytelen ajánlatot adó Skinest Rail AS jogorvoslati kérelmet nyújtott be a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz, amelyre tekintettel a tervezett időpontban a BKV nem köthette meg a szerződést.

A Közbeszerzési Döntőbizottság a mai napon közzétett végzésével a közbeszerzési eljárást lezáró szerződés megkötését engedélyezte, így minden akadály elhárult a szerződéskötés elől. A BKV a lehető leghamarabb megköti a szerződést a Metrovagonmas orosz részvénytársasággal annak érdekében, hogy minél előbb felújított, korszerűbb járműveket állíthasson forgalomba az M3 vonalon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek