Ma szavaznak a BKV tizenötmilliárdjáról

MTI   ·   2012.04.25. 09:06

Tizenötmilliárd forintos BKV-támogatás sorsa dől el a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén, a testület az önkormányzat költségvetés-módosítását is napirendre tűzte. A BKV megsegítéséhez megtakarításra van szükség. A fővárosi intézmények működési kiadásainak átlagosan 6,09 százalékos elvonásából, további ingatlanértékesítésekből, a Csarnok- és Piacigazgatóság egyszeri befizetéséből, valamint 2011. évi szabad pénzmaradványokból fedezik a közlekedési vállalat vészfinanszírozását – írja az MTI-re hivatkozva a hvg.hu.

Az intézményi elvonás legkevésbé az oktatási, gyermek- és ifjúságvédelmi, kulturális, turisztikai, sport-, valamint védelmi feladatokat érinti; míg nagyobb, tíz százalék körüli mértékben vonatkozik a szociálpolitikai, a közlekedési és parkolási, a közmű- és környezetvédelmi, a városrendezési és városépítési feladatokra, valamint a vagyongazdálkodásra és vagyonnyilvántartásra.

A végleges zárolással felszabaduló összeget a BKV működésére fordítanák, és ugyancsak a társaság működési forrásai emelkednének az ingatlanértékesítésből tervezett bevételi irányzatok emeléséből, valamint a Csarnok- és Piacigazgatóság egyszeri befizetéséből. Ez összesen 4 milliárd 850 millió forint lenne. Ezenfelül 4 milliárd 26 millió 858 ezer forintot kapna a társaság a 2011. évi szabad pénzmaradványból.

Kapcsolódó hírek