Malév után Manlév - civil kezdeményezésből?

iho/repülés   ·   2012.02.07. 19:08
cim

Magyar Nemzeti Légiforgalmi Vállalat – MANLÉV néven szeretné újraindítani, lehetőség szerint a lehető leggyorsabban egy civil kezdeményezés a nemzeti légitársaságot.

A frissen megjelent weboldalon olvasható nyilatkozat szerint az alapítók létrehozták Facebook közösségüket, amely „azokat a magyar állampolgárokat kívánja megszólítani, akiknek fontos a nemzeti légitársaság ügye és ennek újjáélesztéséért készek határozott lépéseket tenni”. A közösség elnevezése: „Szárnyakat adunk álmainknak” - Közösség a Magyar Nemzeti Légitársaság megőrzéséért.

A közösség aláírásgyűjtési akciót kezdeményez annak kiderítésére, hogy „létezik-e ma olyan nemzeti összefogás és akarat, amely bizonyítja, nem hagyjuk szó nélkül csődbe dönteni egyik legrégibb és legpatinásabb nemzeti vállalatunkat”. A közösségbe várják az alapítók a a Malév 2600 dolgozóján túl a társaság valamennyi alvállalkozóját, beszállítóját, akik a Malév csődjével elveszthetik munkahelyüket, egzisztenciájukat, piacaikat.

Ugyancsak soraiba várja a közösség Magyarország legtehetősebb nagyvállalkozóit, akiknek a közlemény szerint nemcsak lehetőségük, hanem érdekük is részt venni egy közös nemzeti tőkével létrehozott új hazai légitársaság megalapításában. Végül az alapítók várják a magyar kormány csatlakozását, „akinek nem csak lehetősége, hanem kötelessége is megvédenie nemzeti értékeinket és tradicionális vállalatainkat. Meggyőződésünk, hogy politikai hovatartozás nélkül, nemzeti összefogás keretében képesek lehetünk újjá alkotni egy olyan légitársaságot, amely méltó utódja lehet a 66 évet megélt Malévnak”. – hangzik a felhívás.

A közösség országos gyűjtési akciót indít, amelynek lényege, hogy magyar állampolgárok 1.000 Ft értékű tulajdonosi részjegy vásárlásával járulhatnak hozzá az új nemzeti légitársaság megalakításához Magyar Nemzeti Légiforgalmi Vállalat – MANLÉV néven. A részjegyekből gyűlhetne össze az új vállalat induló tőkéjének alapja. A kezdeményezés egyben bizonytékát adná „az Európai Uniónak és más gazdasági értelemben vett nagyhatalmaknak, hogy a magyar társadalomban létezik hit, elszántság és akarat, hogy országunk felemelkedésért egy emberként összefogjunk”.

A közösség szombat délutánra békés fáklyás felvonulást szervez a Lurdy-ház környékére: „a Malévért, a Malév emlékére, kinek hogy tetszik”.

Kapcsolódó hírek