Már lehet vonatozni az Érd–Érd alsó összekötővágányon

Vörös Attila   ·   2020.04.20. 09:00
30a40a69

Bár a 30a vonalba még nincs bekötve az Érd állomásról leereszkedő 40a–30a összekötővágány, egészen a leendő váltókig már a sín is le van fektetve, azon pedig önjáró munkagépek dolgoznak. A napokban a zúzott kő nagy részét a pályára szórták, ott jártunkkor pedig egy aláverőgép és egy sínen járó kotró dolgozott a felépítményen. A leendő felsővezeték-rendszerből egyelőre a tartóoszlopok állnak, vélhetően a közeli jövőben kifeszül a drót is az új pálya fölött.

A Swietelsky aláverőgépe masszírozza a bagikövet az összekötőn (fotó: Vörös Attila)

A csaknem 9 milliárd forintos beruházással kapcsolatban itt és itt írtunk korábban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.