Még kettőt megyünk, és végállomás

Bohus Dávid   ·   2019.04.11. 18:30
1_es_etele

Három évvel ezelőtt érkezett az újbudai ideiglenes végállomásra a meghosszabbított 1-es villamos. A Kelenföldi pályaudvarhoz érkező villamosvonal az Etele térig meghosszabbított szakaszon Bikás park, illetve Bártfai utca megállóhelyen áll meg. A vadonatúj szakaszon a többi megálló stílusához illő esőbeállók és utcabútorok helyét már kialakították, az utastájékoztatók felületeit is elhelyezték, a jelzőlámpás gyalogátkelőhelyek infrastruktúráját kiépítették, a felsővezeték kiépítése pedig folyamatban van.

A vonal nyárra tervezett átadását követően megszűnik a városi autóbuszok közlekedése az Etele úton, az egykoron sűrű követési idővel közlekedő 7-es és 173-as gyorsjáratok, a Népligetig közlekedő 103-as autóbusz helyett ma már csak a Hengermalom útig közlekedő 103-as autóbuszjárat maradt, amely az új kötöttpályás szakasz átadását követően megszűnik. Autóbusszal az újbudai szakaszon már csak a Volánbusz szigetszentmiklósi járatával lehet találkozni, amely helyközi forgalomban vehető igénybe.

Le- és felszállóhely az Etele téri végállomáson. Szinte már elkészült (a képre kattintva galéria nyílik a szerző képeiből)

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek