Mi várható 2015-ben Budapesten?

iho   ·   2014.12.31. 12:15
00kicsi

Kezdjük a talán kellemetlenebbel: a lavina nem áll meg, újabb megállóneveket kell megszokniuk az utasoknak. Ezúttal a 3-as villamos eddig megszokott neveit érte el a hullám. Sajnálatos módon a Zugló vasútállomás mellett született egy újabb, félreérthető nevű megállóhely: ezentúl az Örs vezér terén nem lesz külön Kőbánya és Zugló, a Kerepesi út mindkét oldalán ugyanazt a nevet (Örs vezér tere, metró- és HÉV-állomás) mondja be a „műtyúk”. A Finommechanikai Zrt. név már idejétmúlt, a Fehér úti ipari parknál kell ezentúl leszállniuk az oda igyekvőknek. Megjelennek azonban a kettős utcanevek (de akkor máshol – 74-es trolibusz, 95-ös autóbusz – miért is nem?), ízlelgessük hát: Fertő utca/Bihari utca, Nagykőrösi út/Határ út és a Határ úton a többi megállóhely is kettős nevet kap. Az 1-es villamos januári indulásához kapcsolódnak a Nándorfehérvári út helyett a Hengermalom út/Szerémi út és a Budafoki út/Dombóvári út megállónevek.

Változnak a megállónevek a Határ úton<br>(fotók: Kemsei Zoltán)

Mindenképp jó hír azonban, hogy a 4-es metróra „átszoktatás” egyelőre nem valósul meg, az áprilisi induláskor a felszíni járatok további, fokozatos ritkításáról, átszervezéséről érkeztek hírek. Ehelyett inkább a ráhordást javították: a 8-as, 139-es, 239-es buszok menetrendjét Gazdagréten, a 40-es autóbuszét a kelenföldi végállomáson módosítják kis mértékben. Minimális, de hasznos mértékben változik a 69-es villamos, a 25-ös autóbusz, a 37A villamos menetrendje, a Batthyány téri metrócsatlakozás miatt a 17-es pótlóbusz és a 160/260-as buszcsalád indulási időpontjai is módosulnak. Véglegesítik a 86-os buszok Várbazár előtti megállóit, és két járat (65A és 157A autóbuszok) elsőajtós felszállási rendjét is véglegesítik.

A 17-es pótlóbusz menetrendje a metróhoz igazodik, közben épül a Budai fonódó

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek