Mosolygós égbolt a Truman fölött

Kemsei Zoltán   ·   2012.06.02. 14:30
00

Mozgó, de legalább mozgatható szobor most a Park Trumanja, ez önmagában is okot adhat az ünneplésre, a menet azonban nem ért még véget. Az ünnepségen elhangzottak szerint június közepén egy komoly szakértői bizottság vizsgálja majd meg a mozdony minden zegét-zugát, apró részletét: mit is kell még tenni a teljes felújításig? Kicsi, de annál elszántabb csapat dolgozik azon, hogy néhány év szünet után a Truman újra üzemképes legyen.

2012. május 31-én délelőtt még a megszokott helyén állt a 411,118<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(fotók: Kadocsa Gyula)

A Történelmi Magyar Vasúti Kultúráért Egyesület minden támogatást és lehetőséget megkap a Magyar Vasúttörténeti Park vezetőségétől, hogy – várakozásaik szerint őszre – gőzben legyen a háborús veterán. A 411,118 üzemképessé tétele után a 424,009, az utolsó megmaradt szenes Bivaly felé fordul a figyelem – bár ez elsősorban nem az egyesület nevéhez kötődik. A szándék mindenesetre megvan a mozdony talpra állítására.

Az évforduló alkalmából június 2-án és 3-án a Truman a körfűtőház 17-es állása előtt marad, és napjában kétszer (délelőtt 11 és délután 2 órakor) a fordítókorongon is megmutatkozik a vendégeknek.

Kapcsolódó hírek