Por se maradt utánuk

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.08.07. 18:45
kiskep

A Prágai Közlekedési Vállalat (DPP) az augusztus 6-ai üzemkezdéstől kezdődően visszavonásig kivonta a forgalomból mind az ötvenkilenc Škoda 14T (Porsche) típusú villamosát. Az ok: hat ilyen típusú villamos forgóvázának egyik alkatrészén repedéseket találtak, ami balesetveszélyes lehet. A közlekedési vállalat úgy döntött, hogy az összes Škoda 14T típusú villamosát átvizsgáltatja, s addig ezeket félreállítják.

A 14T tíusú Škoda villamosokat dizájnjuk miatt csak Porschéknak hívják<br>(fotók: Škoda)

A gyártó még nem kapott hiteles információkat arról, melyik alkatrész meghibásodásáról van szó, de ígéretet tettek, hogy a Prágai Közlekedési Vállalattal közösen hárítják el a problémát. A prágai közlekedésben ennyi villamos együttes forgalomból való kivonása sem okoz fennakadást, a 15T ForCityk szállításának köszönhetően elegendő alacsony padlós villamossal rendelkezik a cseh főváros.

Kicsit ilyen-olyan elrendezésű a beltér...

A félreállított Porschéken műszaki nagyvizsgálatot végeznek. A repedések a forgóváz felfüggesztő rúdjainak felületén keletkeztek egyelőre hat villamoson. A forgalom biztonságának érdekében azonban mindegyik villamos átvizsgálása szükséges. Hogy meddig tart majd a 14T-k kocsiszínben tartása, az még a jövő zenéje. A Škoda 14T típusú villamosok már a múltban is okoztak bosszúságot a közlekedési vállalatnak, amikor ötven villamos sebességváltója hibás volt.

Talán a vezetőnek van a legkényelmesebb helye

Nem is olyan régen arról tájékoztattunk, hogy Prága megválna ezektől a villamosoktól. Egy okkal több, hogy túladjanak rajtuk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek