Tiltakozik az MKFE az osztrák minimálbér-szabályozás miatt

iho   ·   2017.01.09. 14:30

Egy uniós ajánlásra hivatkozva Ausztria is bevezette, hogy a határukat átlépő fuvarosoknak, kamionsofőröknek kiküldetési díjként a mindenkori osztrák minimálbérnek megfelelő összeget kell kifizetni. Emellett – ahogy szerkesztőségünk informálódott – a munkaszerződés, továbbá a munkabér kifizetésének igazolása is ott kell legyen a járművezetőnél.

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) elutasítja ezen minimálbér-szabályok bevezetését, az egyesület és a magyar kormány álláspontja szerint ez a rendelkezés ellenkezik az uniós jogrenddel és akadályozzák a munkaerő és a szolgáltatások szabad áramlásának lehetőségét.

Ausztria a szociális dömping elleni intézkedésként vezette be ezt az eljárást – írja a Fuvarozók lapja – amely szerint az ország területére belépő és ott munkát végző gépkocsivezetőknek ugyanazt a juttatást kell nyújtani, amit a helyi dolgozók is megkapnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek