Ünnepi trolikonvoj

Istvánfi Péter   ·   2013.12.16. 15:00
00

A kétnapos emlékjárat mellett egy másik különlegességgel is kedveskedett a BKV és a BKK a budapesti trolibusz-közlekedés nyolcvan éves évfordulója alkalmából: ünnepi konvoj vonult fel a városban. A nyolc járműből álló ünnepi menet útvonala a Pongrácz telep–Gundel Károly körút–Arany János utca–Ajtósi Dürer sor–Kerepesi út–Keleti pályaudvar–Örs vezér tere–Puskás Ferenc Stadion–Pongrácz telep volt.

A trolik utasokat nem szállítottak, de a Városligetben, az Arany János utcánál, a Stadionoknál és az Örs vezér téren 15–20 perces fotómegállásokat tartottak, ahol az érdeklődők körbefotózhatták a járműveket.

A konvoj élén a feldíszített ZIU-9-es haladt<br/>A képre kattintva galéria nyílik!<br/>(fotók: Vörös Attila)

Az ünnepségsorozat ezzel nem ért véget: december 18-án szerdán a fővárosi troliközlekedés nyolcvan évét bemutató kiállítás nyílik a Közlekedési Múzeumban. A múzeum épülete mellett vasárnapig öt veterán trolibusz is ki lesz állítva.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek