Világbajnoki kocsiselejtező?

iho   ·   2013.09.06. 18:59
00

A hangulat – mint megszoktuk – igencsak emelkedett volt már induláskor is. Sokan tartanak az ilyesfajta különmenetektől: hányszor és hány helyen fordult már elő, hogy az igénybe vett jármű, legyen az vasúti kocsi, metró, villamos avagy autóbusz, a menet teljesítése után azonnal a főműhelybe távozott némi reparálásra köszönhetően a szurkolók túlzott jókedvének.

Hosszú az út Budapesttől Bukarestig, még akkor is, ha az untig emlegetett közhely szerint a Közép-Európától távolabb elhelyezkedő országok lakossága rendszeresen összekeveri a két fővárost. A magyar és a román csapat találkozása ezen felül mindig kiélezett, itt nem feltétlen a pályán zajló eseményekre, inkább a vélt vagy valós történelmi sérelmek miatti indulatok felcsapására gondolunk.

Érkezik a magyar szurkolók különvonata Bukarest Északi pályaudvarára<br>A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(MTI fotó, Baranyi Ildikó felvételei)

A vonattal 900 magyar szurkoló utazik, teljes készültségben 2800 rendfenntartó várja őket Bukarestben. A fölöttes hatalmakon nem múlik semmi, mind az MLSZ vezetősége, mind Victor Ponta román miniszterelnök arra hívta fel a szurkolókat, hogy mutassanak példát európai szurkolásból (bár ezzel a fogalommal kapcsolatban is akad némi kétségünk), a mérkőzést ne keverjék össze a háborúval. A sportgeza.hu Percről percre tudósítása szerint azonban Bukarest Északi pályaudvarán elkezdődött a gyalázkodás és a verekedés, a rohamrendőrségnek kellett közbelépnie.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek