150-es: az építő konzorciumnak Mészáros Lőrinc új cége is a tagja

iho/vasút   ·   2019.04.26. 20:00
150-csuszik-400

Az RM International Zrt.-ből, a China Tiejiuju Engineering & Construction Kft.-ből és a China Railway Electrification Engineering Group Kft.-ből álló konzorcium az a titokzatos nyertes, amelynek nevét nem akarta megmondani Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Pekingben – értesült az index.

„A most alapított társaság fő profilja a vasútépítés, tulajdonosai a Mészáros és Mészáros Kft., valamint az R-KORD Kft. (amelynek tulajdonosa szintén a Mészáros család a Mészáros Építőipari Holding Zrt.-n keresztül). Az RM International képviseletére jogosultak között ott van Mészáros Lőrinc nagyobbik lánya, Mészáros Beatrix. Rajta kívül Halmi Tamás, aki a Mészáros-birodalom több cégében is vezető posztot tölt be, például a Mészáros és Mészáros Kft. ügyvezetője, a Mátrai Erőmű igazgatósági tagja és a Mediaworks felügyelőbizottsági tagja, illetve Sárváry István, aki szintén ügyvezető a Mészáros és Mészárosban” – olvasható az indexen.

A 150-es vasútvonal felújítása a mostani számítások szerint 750 milliárd forintba kerül, ha minden jól alakul, még az idén elkezdődhet a munka, de a 2020-as kezdés tűnik valószínűbbnek.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek