163 kilométernyi közutat újítanak fel idén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

MTI/iho   ·   2018.05.23. 17:10

Idén mintegy hatvankilenc kilométer négy- és ötszámjegyű útszakasz, míg hazai forrásból további közel kilencvennégy kilométernyi út újul meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-vel.

A TOP-os projektek első ütemének munkálatai már tavasszal megkezdődtek, a burkolat-felújításokra, körforgalmak kiépítésére, az autóbuszöblök és az útpadkák átépítésére, illetve a forgalomtechnikai elemek cseréjére több mint 2,9 milliárd forintot fordítanak. A legnagyobb beruházás Ibrány és Nagyhalász térségében zajlik, itt többek közt burkolat-megerősítést, körforgalom-építéseket és a közvilágítási hálózat átépítését is elvégzik. Az útrekonstrukciókat emellett Nyíregyháza–Dombrád–Kékcse, az Anarcs–Nyírbátor, a Sonkád–Kispalád és a Kisvárda–Vásárosnamény összekötő utak egyes szakaszain is elkezdték.

A második ütemben a felújítási munkák kivitelezési tervei elkészültek, a kivitelező kiválasztására a közbeszerzési eljárások folyamatban vannak. Megújul a Nyírbogdány–Dombrád összekötő út tizenkét kilométer hosszú szakasza, de felújítják egyebek mellett a Nyírtura–Sényő–Napkor, a Nyíregyháza–Nyírszőlős és a Záhony–Vásárosnamény közötti utak egyes szakaszait is. A második ütemben negyvenhat kilométer út újul meg csaknem 2,8 milliárd forintból.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek