175 milliós közlekedés-fejlesztés Szekszárdon

MTI/iho   ·   2014.08.02. 15:49

A fejlesztésekhez 150 millió forint támogatást nyert el a város önkormányzata az Új Széchenyi Terv pályázatán. Új autóbusz-forduló épül a Csatári-torok közelében, az Alisca utcában, a tömegközlekedés gerincén tizennégy ponton digitális tájékoztató rendszert hoznak létre, amely GPS-adatok alapján pontos információt nyújt az utasoknak a buszok várható érkezéséről. A helyszíneken tizennégy térfigyelő kamerát is elhelyeznek, amelyekkel együtt több mint harminc kamera működik majd a városban; ezek képét a közterület-felügyelők követik majd.

A vasút- és az autóbusz-állomás közelében húsz férőhelyes B+R kerékpártároló, az ahhoz vezető Hunyadi utcában néhány száz méteren kerékpárút épül, kiegészítve a jelenleg öt kilométeres városi kerékpárút-hálózatot.

A beruházás része a Hunyadi utca és az 56-os út várost elkerülő szakaszának kereszteződésében 38 millió forintért épülő jobbra kanyarodó sáv is. Ezzel a város közlekedésének régi problémája oldódik meg, a csomópontban megszűnhetnek a közeli vasúti átjáró miatt kialakuló torlódások.

A kivitelezést a KÉSZ Kft. végzi, október kész lehetnek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek