A 680 centit nyaldossa a Duna Pesten, elvágták a 2-es villamoscsaládot

iho   ·   Frissült: 2023.12.28. 10:07
04_dunai_Arhullam2312

A legszebb Duna-parti részen állította le a BKK a villamosközlekedést Budapesten a pesti oldalon, vélhetően a Lánchíd alatti átjáró eláradása miatt. A BKK tájékoztatása szerint a 2-es villamos csak a vonal északi felén jár, a Jászai Mari tér és a Széchenyi tér között. A 2-es vonalcsalád másik két tagja, a 2B és a 23-as pedig a déli végállomások és a Boráros tér között közlekedik. A kimaradó részen a BKK az egyéb járatait javasolja, külön nem pótolják a 2-est. De akár gyalog is neki lehet vágni a tavaszias napsütésben a dunai panorámának!

A BKK szintén lemondta szerdára a fényvillamos közlekedését a 2-es vonal érintett szakaszán, de a Közvágóhíd és a Boráros tér közti részen menni fog.

(forrás: vizugy.hu)

Az alsó rakpartokat kedden zárták le az autóforgalom elöl, az ott parkoló járműveket a sérülésük megelőzése miatt központilag elszállították, ha a tulajdonosuk nem vitte el. A lezárt, de még száraz lábbal járható rakpartokat kedden ellepték az emberek, még télen is van kereslet a Duna-menti andalgásra és egy kis katasztrófaturistáskodásra. A Vízügy honlapja szerint még pár centi van az árhullámban, úgyhogy az alsó rakpartok egyes szakaszai biztosan teljesen víz alá fognak kerülni. Az árhullám levonulása után, várhatóan pénteken nyitják majd meg újra az autók előtt a forgalmat itt.

Szerda reggeli lezárások a Google Maps térképén

(Nyitóképünkön a kedd esti állapot látható a budai oldalon a Margit híd közelében. Fotó: Vörös Attila)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek