A biztosító berendezés biztosított, nem lett nagyobb baj Nagytétényben

iho   ·   2023.08.26. 13:50
nagyteteny

Az MMV tehervonata a vörös kijárati jelző mellett haladt el, a szemből érkező Tópart Intercitynek viszont visszaesett a szabad bejárata, 400 méterre állt meg egymástól a két vonat.

Baleset történt szombaton 12:18-kor Nagytétény állomáson. Az MMV Székesfehérvár irányába közlekedő tehervonata a vörös V3 jelű kijárati jelzőt meghaladva felvágta az 5. számú kitérőt, miközben Fehérvár felől már érkezett a Délibe igyekvő 857-es Tópart Intercity. A tehervonat mozgása miatt azonban az IC szabad bejárata automatikusa visszaesett, a szerelvényt továbbító 018-as Traxx a jelzőnél megállt. A Mávinform híradása szerint a két vonat között biztonságos, 400 méteres távolság van. Ugyanakkor az ilyen esetek balesetnek minősülnek, következményei jóval súlyosabbak is lehettek volna.

Az eset miatt Kelenföld és Tárnok között csak a jobb vágány járható, néhány balatoni vonatot ezért Érd felsőn át visznek. A S36-os személyvonatok rövidített útonalon, csak Köki és Kelenföld között járnak.

A hatóságok vizsgálják az okokat, hogy műszaki hiba vagy emberi mulasztás történt-e.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek