A Daimler felavatta új romániai üzemét

MTI   ·   2013.07.18. 13:06

A német Daimler csoport felavatta az erdélyi Szászsebesen (Sebeș) új üzemét, amelyben ötfokozatú automata sebességváltókat gyártanak – adta hírül csütörtökön a román média.

Több hírportál is beszámolt arról, hogy a beruházás nyomán 250 munkahely létesült a dél-erdélyi Fehér megyében. A 9 ezer négyzetméteres új üzemet egy éven keresztül építették, a beruházás értéke eléri a 30 millió eurót.
Bernd Krottmayer az üzemet működtető SC Star Transmission SRL ügyvezetője a megnyitón elmondta, hogy sokáig csak Németország területén gyártott a német járműgyártó társaság ötfokozatú automata sebességváltókat. Az ügyvezető szerint az új üzem megnyitása a Daimler csoportnak a Romániában működő Star Transmission iránti bizalmát igazolja.

A Daimler romániai leányvállalatának Szászsebesen kívül a szintén Fehér megyei Kudzsiron (Cugir) is van üzeme. A német gyártó áprilisban jelentette be, hogy 300 millió euró értékű beruházás nyomán bővíti romániai gyártókapacitását.

A Star Transmission üzemeinek fejlesztésére azért volt szükség, mert a stuttgart-hedelfingeni sebességváltógyár teljes kapacitáson működik és nem lehet tovább bővíteni. Az akkori bejelentés szerint 2014-től az úgynevezett kettős tengelykapcsolós sebességváltókat is Romániában fogják összeszerelni.

A romániai leányvállalatnak összesen mintegy ezer alkalmazottja van.

Kapcsolódó hírek