A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások augusztus 29-étől

iho/vasút   ·   2016.08.27. 18:45
vaganyzar0
A nyaralók el- a pályaépítők felvonulnak a Balatonnál

Előzetesként hirdették meg, és egyelőre egyhetes időszakra: szeptember 12-18. között Szántód-Kőröshegy–Fonyód között, továbbá a 36-os, Kaposvár–Fonyód vonalon Osztopánig vonatpótló buszok közlekednek. Előtte augusztus 29-étől szeptember 11-éig még egy módosítás érvényben lesz.

Tovább foltozzák a 41-est

Talán már senki sem tudja megmondani, mióta is tartanak a Dombóvár–Kaposvár–Gyékényes vonal vágányzárai. Augusztus 29-e és szeptember 11-e között Jákó-Nagybajom–Gyékényes között végeznek pályakarbantartást, a szakaszon pótlóbuszok járnak majd. Az Adria nemzetközi gyorsvonat kocsijai Siófokon és Nagykanizsán át közlekednek. A munkák miatt vonatpótló buszok járnak a 38-as, Nagyatád–Somogyszob vonalon is.

Szakaszos felújítások a 40-esen

Augusztus 29-31. között a Pincehely–Szakály-Hőgyész, augusztus 31-szeptember 3. között a Keszőhidegkút-Gyönk–Kurd, a Szakály-Hőgyész–Dombóvár és a Kurd–Dombóvár, szeptember 5-étől a Godisa–Szentlőrinc szakaszon járnak vonatpótló buszok.

Sátoraljaújhely: még mindig buszok

Szerencstől kifelé továbbra sem lehet vonatozni, sőt, a csoportos elhelyezést és a kerékpárszállítást sem tudja vállalni a MÁV-Start a gumikerekű járműveken. A vágányzár a tervek szerint december 10-éig, menetrendváltásig lesz érvényben.

Ez még nem a kínai pénzből finanszírozott felújítás!

Csupán két napig, de pótlóbuszok járnak a 150-es vonalon Kunszentmiklós-Tassig, a Kőbánya-Kispestről induló vonatok mindössze Soroksárig járnak, a keletiből pedig nem közlekednek a kelebiai szerelvények. Az Ivo Andric és a Beograd nemzetközi gyorsok Cegléden és Kiskunfélegyházán át közlekednek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek