A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások március 6-ától

iho/vasút   ·   2017.03.04. 18:45
vaganyzar0
Meló a 2-esen

A Budapest–Esztergom vasútvonalon felújítási és villamosítási munkák miatt megváltozott a vonatok menetrendje. A korlátozásban érintett időszakok: március 1–31-éig, április 3–21-éig, április 24–28-áig. Ez idő alatt a Nyugati pályaudvarról Esztergomba öt perccel korábban indulnak a vonatok, míg az Esztergomból indulók öt-tíz perccel később érkeznek meg Budapest-Nyugati pályaudvarra.

Nyárra megújul a dél-balatoni vonal

A Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vonalon pályakorszerűsítés miatt június 16-áig, a nyári menetrend életbe lépéséig minden vonat helyett Szántód-Kőröshegy–Balatonszentgyörgy, illetve Keszthely között vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

A vonatpótló autóbuszok a vonatok eredeti útiránya szerinti megállóhelyeket érintik vagy – a közút kialakításának megfelelően – az ahhoz legközelebb fekvő volán megállóhelyen állnak meg. Az autóbuszok a balatonszárszói vasútállomás helyett Balatonszárszó Községháza buszmegállónál állnak meg.

Minden ütemes gyorsvonat, illetve személyvonat Budapest-Déli pályaudvar–Székesfehérvár–Siófok viszonylatban és visszaúton is az eredeti menetrendje szerint közlekedik. A személyvonatok a pótlóbuszok hosszabb közúti menetideje miatt Balatonszentgyörgy állomásról általában később indulnak Nagykanizsa és Gyékényes felé és módosított menetrend szerint haladnak.

Az ütemes gyorsvonatok Balatonszentgyörgy–Keszthely között sem közlekednek, helyettük mindkét irányban vonatpótló autóbuszokkal lehet utazni. A vágányzár miatt a csatlakozó vonalakon is változott a menetrend, a szintén felújítás alatt álló Kaposvár–Fonyód vonal teljes hosszán pótlóbuszok közlekednek.

Tíz kilométernyi pályafelújítás a 120a-n

A Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalon, Tápiógyörgye és Újszász között március 6-ától 24-éig végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek