A fiumei fürdősvonat több mint hatvanezer utast szállított

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.09.23. 18:00
Rijeka RegioJet 2

A RegioJetnek bejött az üzlet, jövőre már májusban elindítanák a járatot.

A RegioJet cseh magánvasút június 30-án indította el közvetlen járatát Prága és Fiume (Rijeka) között. A vonatra a cseh állomásokon kívül Pozsonyban és Csornán is fel lehetett szállni. A vonatokat eredetileg heti három alkalommal közlekedtette volna a szolgáltató, de szinte azonnal kiderült, hogy a járatra napi szinten van igény, így július 10-étől már minden nap közlekedett a járat egészen a nyári vakáció végéig, augusztus 31-ig. Szeptemberben már csak az eredeti, heti három alkalommal közlekedik, az utolsó járat a közelgő hétvégén indul útnak, Prágából szeptember 25-én, pénteken, Horvátországból pedig szombaton, szeptember 26-án indul.

A vasúttársaság információi szerint a közvetlen fürdősvonatot az idei nyári szezonban több mint 60 ezer utas vette igénybe, ami nagyon jó eredménynek számít. A járatok átlagos foglaltsága kilencven százalék körül mozgott mindvégig, az egyes járatok 500–560 fős kapacitása mellett. A közvetlen járatok többségében minden helyet eladtak, az utasok körülbelül fele pedig a csatlakozó buszjáratokat is igénybe vette. Az utasok legnagyobb része Csehországból/-ba utazott, körülbelül tíz százalék utazott Pozsonyból és vissza. A kiváló idei eredmények tükrében már most kijelentette a RegioJet, hogy jövőre is szeretné elindítani a járatot, sőt már májusban. Továbbra is maradna a partnervasutakkal kötött megállapodás.

A horvát turisztikai ügynökség statisztikái szerint a nyáron több mint félmillió cseh turista látogatott az adriai országba, ami azt jelenti, hogy a RegioJet ennek körülbelül a hat százalékát szállította.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek