A Flixbus a síneken is erősít

iho/vasút   ·   2018.05.27. 11:15
flixtrain_deutsche_bahn_kislid

A piacvezető német távolságibusz-vállakozás, a Flixbus olyan sok utast szállít, mint a konkurensek közül senki, De a sínek nem igazán számítanak a vállalkozás hazájának, itt még sok a feladat. Ezért vág bele az újabb vasúti járatok indításába, újabb útvonalakon. 2019-től FlixTrain-vonatok fognak közlekedni Berlin és München, illetőleg Berlin és Köln között – közölte a vállalat. Első nekirugaszkodásra naponta egy oda- és visszautat terveznek, az eddig járt útvonalakon, Berlin és Stuttgart, valamint Hamburg és Köln között pedig sűrítik a járatok számát.

Az új vonatok üzemeltetőjét még mindenesetre nem sikerült meghatározni. Ugyanúgy, ahogy a gumikerekűeknél a Flixbus, a FlixTrain sem tervezi saját járműpark beszerzését, vagy bérlését, csupán a jegyek eladására összpontosít.

A Berlin és München közötti járat esetében abban reménykedik a vállalkozás, hogy felmerészkedhet a decemberben átadott nagysebességű pályára. Ha ez megtörténik, mérföldkőnek fog számítani a vasúti piacnyitás történetében, Európában legközelebb Franciaországban várható majd a TGV-hálózat részleges megnyitása, de csak a 2020-as évektől.

A Flixtrain 2018-ban körülbelül félmillió vonatjegy eladásával számol, eközben a Deutsche Bahn évente 140 millió utas szállít Intecity- és ICE-járatain. Szóval van még hová növekedni a Flixtrain-nek, amíg le fogja küzdeni a huszonnyolcszoros különbséget.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!


Kapcsolódó hírek