A Garda-tó felett tekerni? Elég menő!

iho   ·   2018.04.30. 16:15
GardakislidByBikePath

A Garda-tó körültekerését szolgáló kerékpárutat a tó nyugati részén a vízbe bukó sziklafalon alakítják ki, ettől azt érezhetik a kerékpárosok, mintha a víz felett tekernének, hovatovább lebegnének. A projektről először a helyi Garda Post írt, és egy drónvideót is közzétettek, melynek láttán Brescia tartományban, a Garda-tó nyugati partján elterülő város, Limone Sul Garda polgármestere kijelentette: „Ez lesz leglátványosabb kerékpárút Európában”. A teljes út 140 kilométer hosszú lesz, és 2021-re készül el.

A polgármester azért ilyen lelkes már most, mert az első szakaszt épp itt, Limone városában már júliusban megnyitják.

A Garda-tó körül kialakított 140 kilométer hosszú kerékpárútnak lesznek nehezebb szakaszai is, de alapvetően turistaútnak szánják

Az utat nemcsak profik használhatják kényelmesen. Noha helyenként lesznek alternatív és különleges hegyi szakaszok azok számára, akik több kihívásra vágynak, alapvetően a turisták és a felkészületlenebbek is körbejárhatják majd a tavat. Egyes részeket például hajóval is kikerülhetnek majd.

Az Independent cikke szerint az útvonal érint majd kevéssé ismert falvakat is, ettől a turistaforgalom megugrását remélik a befektetők. Hogy kerékpárkölcsönzők szolgálják-e majd az útvonalat, arról még nincs hír.

Az építkezés teljes költsége 102 millió euró lesz.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek