A GYSEV is elfogadja az otthon nyomtatott jegyet

iho/vasút   ·   2011.11.24. 09:18

November közepétől a GYSEV Zrt. is biztosítja utazóközönségének, hogy interneten megvásárolják, és ki is nyomtathatják a menetjegyüket. Ezek a jegyek egy adott napra, ill. vonatra érvényesek, és kizárólag belföldi utazáshoz vehetők igénybe. Az interneten vásárolt és nyomtatott jegyek névre szólnak, így nem átruházhatók.

A GYSEV Zrt. járataira váltott jegyeket is A/4-es méretű, fehér papírra kell kinyomtatni. Az azonosítást a MÁV-START interneten megvásárolt menetjegyeivel azonos módon, egy kétdimenziós pontkód szolgálja. Ezért fontos, hogy nyomtatás után a papír ne sérüljön vagy gyűrődjön.

Amennyiben az utas az interneten vásárolt menetjegyét nem használja fel, csak az online vásárlási felületen tud pénzvisszatérítést kezdeményezni egy órával az adott járat indulása előtt.

A jegyeket a www.mav-start.hu internetes oldalon lehet megvásárolni, részletes tájékoztatást is ezen az oldalon kaphatnak az utasok. Az otthon nyomtatott jegyek a MÁV és a GYSEV vonalain is érvényesek.

„A GYSEV már nagyon régóta kezdeményezte, hogy utasai ezt a kényelmes és a sorban állást mellőző szolgáltatást biztosítsa kedves utasainak” – mondta az otthon nyomtatott jegyek kapcsán Lendvay Péter személyszállítási üzletág vezető. „Hasonlóan a fejlett európai vasutakhoz, igyekszünk az utasok érdekében egyszerűbbé, kényelmesebbé és gyorsabbá tenni az utazás előtti teendőket” – tette hozzá Lendvay Péter.

Kapcsolódó hírek