A HSL is kér a Last Mile-os Traxxokból

iho/vasút   ·   2017.01.20. 18:45
400px_hsl_traxxac3

A villamos mozdonyok HSL Logistik első új vontatójárművei lesznek. A hamburgi székhelyű vasúti teherfuvarozó vállalat már évek óta lízingel korábbi generációs Traxxokat, a pozitív üzemeltetési tapasztalatok okán döntöttek a kanadai-német gyártó mellett. A szerződéskötésre december végén került sor – adja hírül az International Railway Journal.

A bérelt Traxxok után saját mozdonyokkal bővíti járműparkját a német HSL Logistik magánvasút (forrás: IRJ)

Az AC3-as verzió nem lesz ismeretlen a HSL számára: tavaly december óta két Traxxot bérelnek a Railpooltól a Großkorbetha–Würzburg és a Großkorbetha–Schweinfurt viszonylatú olajvonatok vontatásához. A kiegészítő dízelmotorral is ellátott, Last Mile verziójú mozdonyoknak köszönhetően nincs szükségük tolató dízelmozdonyokra a villamosítatlan iparvágányokon történő mozgásokhoz.

Január elsejétől a HSL Logistik heti ötször továbbít füstgáz-kénmentesítésből származó gipsszel rakott tehervonatokat a Cottbus közelében, Peitznél található Jänschwalde erőműtől a Balti-tenger partján fekvő Stralsund kikötőjéig. A szerelvény vontatásához két Siemens Vectron AC villamos mozdonyt használnak, amiket a Railpooltól lízingel az EP Cargo, tőlük pedig a HSL veszi bérbe.

Az új járműveket kasseli üzemében építi meg még az éven a Bombardier Transportation. A HSL 2017 végén, 2018 elején veheti őket használatba – számol be a Railway Gazette.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek