A jó csuklós ott segít, ahol tud

Istvánfi Péter   ·   2011.08.16. 15:00
00

A pótlószezon a 37-es villamos vonalán történt pályafelújítással kezdődött, a módosított útvonalon közlekedő kőbányai buszok mellett egy 37V jelű pótlóbusz is közlekedett az Új Köztemető és Kőbánya Alsó vasútállomás között. Ezután következett a Millenniumi Kulturális Központ megállóhely átépítése, ami alatt a 2-es és a 24-es villamos csak a Haller/Soroksári út megállókig közlekedik, a két kieső megállóra villamospótló autóbuszokat állított be a BKV.

A 2-24V jelű villamospótló a Soroksári úton<br>(fotó: Istvánfi Péter)<br>A képre kattintva a pótlásokról készült fotógalériánkat láthatják

Budán a Szent Gellért rakparton is megújulnak a vágányok az Erzsébet és a Szabadság híd között. A szakaszon érintett villamosok közül a 19-es nem közlekedik, helyette a sűrűbben járó 49-es villamost lehet igénybe venni. A 41-es villamos a Batthyány tér helyett a Szabadság hídon át a Deák térre közlekedik, a 18-as villamos pedig megosztva, a Széll Kálmán tér és a Döbrentei tér, illetve a Savoya Park és Újbuda-központ között haladnak. A kieső szakasz pótlására indította a BKV a 18-41V pótlóbuszt, amely Újbuda-központtól a Batthyány térig közlekedik. Augusztus elejétől a 17-es villamos vonalán a Fővárosi Vízművek csőfelújítása miatt szünetel a forgalom. A villamos helyett az előzőekben említett 18-41V villamospótló autóbusz közlekedik meghosszabbított útvonalon egészen a Bécsi útig, V jelzéssel. Az új, meghosszabbított pótlóbusz tulajdonképpen a jövőbeni tervezett fonódó villamos idő előtti megvalósulása, igaz egyenlőre csak gumikeréken. A vízvezeték-felújítási munkák várhatóan augusztus végére fejeződnek be, onnantól szeptember közepéig visszaáll az eredeti 18-41V pótlóbusz.

A 18-41V pótlóbusz érkezik a Batthyány térre<br>A képre kattintva a pótlásokról készült fotógalériánkat láthatják

Hazánk, de talán egész Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb kulturális rendezvényére, a Sziget fesztiválra érkező fiatalok elszállítására most is nagy figyelmet fordított a BKV. Az ilyenkor szokásos módon sűrűbben járó H5-ös (szentendrei) HÉV, valamint a kishajójáratok mellett – a BKK koordinálásával – Sziget különjáratok indultak a rendezvény helyszínére. Az első és az utolsó napokban a Keleti- és a Nyugati Pályaudvar érintésével egészen a Liszt Ferenc Repülőtérre, a közbenső napokon csak a két budapesti vasútállomásra, valamint a belvárosba utazhattak a szigetlakók. Ha mindez még nem lenne elég, a hétvégén Tököl és Ráckeve között vágányzár volt a H6-os (ráckevei) HÉV vonalán is, tovább növelve ezzel a pótlóbuszok sorát. A két végállomás között a H6, illetve H6E jelű pótlóbusszal utazhattak, utóbbi viszonylat gyorsjáratként közlekedett. Galériánkra kattintva az eddig felsorolt pótlások képeit nézhetik végig.

Kapcsolódó hírek