A kedd is káosszal indul a 120a-n

iho/vasút   ·   2017.03.07. 08:36

Kedden reggel Tápiógyörgye és Újszász között meghibásodott a biztosítóberendezés. Az ilyenkor érvényes biztonsági előírásoknak megfelelően ezen a szakaszon lassabban közlekednek a vonatok, illetve karbantartási munkák miatt csak az egyik vágányt használhatják a járatok. A szakemberek megkezdték a hiba elhárítását, melyet várhatóan a késő délelőtti órákban fejeznek be. Ez idő alatt a Budapest–Újszász–Szolnok szakaszon utazóknak húsz-negyven, esetenként akár nyolcvan perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk. A Transsylvania (IC75-2), az Ister (IC472-1) és a Viharsarok (IC759) Intercityk kerülő útirányon, Budapest–Cegléd–Szolnok útirányon át közlekednek.

Hétfő után a kedd is nagyobb késésekkel indul a 120a-n. A képernyőmentés háromnegyed 9 körül készült

A hét nem a 120a hete eddig: hétfőn hajnalban Tápiógyörgye és Újszász között felsővezetéki zárlat okozott késéseket, a hiba kijavítása után nem sokkal pedig Nagykáta és Tápiószele között adta meg magát a biztber. Tápiógyörgyén ráadásul március 24-ig átépítés zajlik, ezért az Újszász felé vezető jobb vágányt kizárták a forgalomból.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek