A koronavírus-járvány ellenére sem marad el a gyereknap

iho/vasút   ·   2020.05.27. 13:10
vasuttkiskp

Május utolsó hétvégéje a gyermekeké – a koronavírus-helyzet miatt azonban 2020-ban máshogyan kell ünnepelni a gyereknapot.

Az idén húszéves Vasúttörténeti Park alternatív megoldásként május 31-én 10 és 18 óra között Gyereknapi Házhoz Megyünk Fesztivált tart élő online programokkal, számos meglepetéssel, mókával és szórakozással várják a családokat a készülékek képernyői előtt: a Vasúttörténeti Park területéről.

A történéseket a Vasúttörténeti Park Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján lehet majd követni, a házigazda Horváth Szilárd lesz. A nap folyamán többször élőben jelentkeznek majd be a Vasúttörténeti Park területéről, sok-sok exkluzív tartalommal, premierekkel és meglepetésvendégekkel: fellép az Apacuka zenekar, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, a Rutkai Bori Banda és az Eszter-lánc Mesezenekar is, de láthatják a gyerekek az Aranyszamár bábtársulat előadását is.

Az esemény Facebook-oldalán, ide kattintva a jógaórától a meseolvasáson át a gyerekek számára az otthoni arcfestés, szülőkkel közös sütés-főzés, de akár a közlekedésbiztonság témái is terítékre kerülnek. A szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról is hallgathatnak érdekességeket a fesztiválhoz csatlakozók, de ezzel kapcsolatos kézművestippeket is kapnak, amiket azonnal ki is próbálhatnak a családok. A szülők számára is lesznek a nap folyamán érdekes témák és tanácsok a gyermeknevelés, sportválasztás vagy az egészséges táplálkozás kapcsán. A sok program mellett izgalmas, óránkénti feladványokkal is várják a családokat a szervezők, természetesen értékes nyereményekért, amelyeket azonnal, minden óra végén ki is sorsolnak. Az élményekkel, izgalmakkal teli napot Ördög Nóri búcsúmeséje zárja.

Bővebb tájékoztatás és részletes programkínálat a Vasúttörténeti Park honlapján, ide kattintva elérhető.

A jelenlegi vírushelyzet miatt a helyszíni rendezvényeket csak online, de élőben lehet követni a Vasúttörténeti Park és a BKK rendezvényei esetében is (illusztráció: Szigetváry Zsolt/MTI)

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a biztonságot szem előtt tartva idén online programokkal, a járműveken pedig különleges hangbemondásokkal várja a Budapesten utazókat gyermeknap alkalmából. A nagykörúti 4-6-os villamoson péntektől vasárnapig gyerekek mondják be a megállókat, továbbá szinte a teljes hálózaton ismert mesék főhőseinek szinkronhangja köszönti majd a legkisebbeket és a nagyobbakat vasárnap. Emellett érdemes lesz figyelni a Rákóczi úti buszjáratok, a budai fonódó villamosok, illetve a 75-ös és a 80-as trolibusz elektronikus kijelzőjét is.

A társaság Facebook-oldalán már meghirdette gyermeknapi rajzpályázatát, amelyre a kisebbek közlekedéssel kapcsolatos alkotásait várja. Május utolsó vasárnapján élő koncertekkel és színházi előadással várják a kisebbeket és a nagyobbakat: délelőtt 10 órától a Kicsi Gesztenye Klub, délután 16 órától a Rutkai Bori Banda élő koncertjét, valamint 11 órától az Első Magyar Karantén-Színház Alíz csodaországban című előadását a Trip hajóról lehet majd megtekinteni, a járványügyi szabályokra való tekintettel kizárólag a BKK Facebook-oldalán.

A gyermeknapi hétvégétől, május 30-ától újra üzemel a Zugligeti Libegő is, amely júniusban és júliusban hétvégén és ünnepnap várja a fővárosi panorámát a szabadból megcsodálni vágyókat. A program az ünnepi hétvégén biztosan nagy tömegeket mozgat majd meg, ezért a BKK arra kéri az ügyfeleket, hogy fokozottan ügyeljenek a járványügyi ajánlásokra, a távolságtartással kapcsolatos szabályok betartására.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek