A légszennyezettség miatt ismét forgalmi korlátozás Párizsban

MTI/iho   ·   2016.12.16. 13:13

A légszennyezettség miatt ismét forgalmi korlátozást vezettek be a hatóságok Párizsban és környékén. A szálló por koncentrációja miatt december elején négy napig volt érvényben a páros-páratlan rendszámok szerinti közlekedési korlátozás, amelyet péntek reggel ismét elrendelt a prefektúra Párizsban és a környező huszonkét településen. A hatóságok a fával történő fűtést is megtiltották, mert az is az egyik jelentős forrása a szálló por termelésének. A szabályozást megszegő autósoknak a helyszínen kiszabható huszonkét eurós büntetés ellenére a légszennyezettséget ellenőrző intézmény, az Airparif szerint az autósok többsége múlt héten nem tartotta be a korlátozást, és a gépkocsiforgalom alig öt-tíz százalékkal csökkent a megszokotthoz képest Párizsban, a reggeli órákban pedig a szokásos dugó volt tapasztalható a város körüli körgyűrűn. A prefektúra viszont megerősítette, hogy a rendőrök folyamatosan büntetik a korlátozást megszegőket. November 30. és december 10. között kilencvennégyezer gépjárművet ellenőriztek a közutakon, húszezer szabályszegést regisztráltak, ezek közül 2433-at a közlekedési korlátozás be nem tartása miatt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Márpedig a karaván halad

iho.hu   ·   2024.07.14. 08:00

Kimagasló mértékben és minőségben bővül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz.