A másodpilóta térítette el a gépet, leszállás Genfben

iho   ·   2014.02.17. 10:35
genf00

A másodpilóta térítette el az Ethiopian Airlines Addisz-Abebából Rómába tartó járatát, a gép Genfben ért földet, írja a swissinfo portál.

Mint korábban elmondtuk, a rendőrség egy géprablót letartóztatott, az utasok és a személyzet jól vannak. Az utasszállítót leszállásig harci gépek kísérték.

A 702-es számú járat a BBC összefoglalója szerint tegnap este szállt fel az etióp főváros repülőteréről, a Boeing 767-300-ason több mint kétszázan utaztak, és hajnalban kellett volna a gépnek Rómában leszállnia.

Mindenkit kimentettek. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: bbc.co.uk)

A friss információk szerint a gépeltérítés úgy történt, hogy míg a 767-es kapitánya kiment a pilótafülkéből, a másodpilóta ezt kihasználva lezárta a fülkeajtót, nem engedte vissza a gép parancsnokát, és egyedül landolt a svájci város repülőterén.

A genfi leszállás után a repülőteret lezárták, de a forgalom a reggeli órákban újraindult. Svájci források szerint a gépeltérítés még Szudán fölött történt, az eltérítő motivációjáról még nincs hír, de bizonyos meg nem erősített hírek szerint a gépről leszállók közül többen is kértek menedékjogot Svájcban.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek