A Metrans megvásárolta az Adria Railt

Korcsmáros Gábor   ·   2023.04.22. 09:00
metransvector

Az akvizíciónak köszönhetően egy Belgrád melletti intermodális terminál is a Metransé lett.

A Metrans Csoport, Közép-Európa egyik vezető vasúti logisztikai vállalata felvásárolta az Adria Rail részvényeinek 51 százalékát. Az Adria Rail három vállalatot tömörít, az anyavállalat, az Adria Rail székhelye Fiumében (Rijeka) található, fő tevékenysége a vasúti árufuvarozás. Az Adria Railhez tartozik a szerbiai Družstvo za intermodalni prevoz vállalat, amely a Belgrád melletti Indija városban intemodális terminált üzemeltet. A közelmúltban az Adria Rail közvetlen konténervonatokat indított Fiuméból a szerbiai terminálba.

A Metrans célja, hogy mielőbb rendszeres közvetlen járatok közlekedjenek az Adriai-tenger kikötőjéből a Belgrád közelében lévő átrakodó terminálba, s fokozatosan beépüljön a Metrans által üzemeltetett fuvarok körforgásába, így például közvetlen járatok indulhatnak a jövőben Belgrád és Budapest, illetve a dunaszerdahelyi telephely között.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek