A munkástanácsok ellenzik a holdingot

iho/vasút   ·   2011.08.25. 17:17

A szövetség képviselőinek Völner Pál államtitkárral folytatott megbeszélései során kiderült, a résztvevők elleneznék a Volánok feláldozását a MÁV megmentése érdekében, s így a létrehozandó közlekedési holding terveivel sem értenek egyet.

A KMSZ közleménye ismerteti: a szaktárca részéről elhangzott, hogy jövő év elején megalakul a holding, de a MÁV és a Volánok között nem lesz alá-fölérendeltségi viszony. Az utasnak kell eldöntenie, hogy a vasúti vagy az autóbuszos szolgáltatást veszi igénybe, és a távolsági közlekedés támogatása ennek függvényében történik – közölték a minisztériumi vezetők.

A szövetség azt is sérelmezte, hogy a volános keresetek messze elmaradnak más közlekedési alrendszerek kereseteitől. (A MÁV esetében 216 ezer forint az átlagkereset, míg a Volánoknál 190 ezer forint.) A holdingtól sem várnak gyökeres változást, mert szerintük az állami szerepvállalás segíthet a probléma megoldásában – jelentette az MTI.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.