A nagy összefogás: az Indóház is segít az Uvaterv-negatívok megmentésében

iho   ·   2015.03.14. 10:27
uvatervment0

Nyitásra mentünk: a képek kilenckor készültek az Uvatervnél. Megírtuk, tűz ütött ki az épületben, a páratlan értéket képviselő negatívok jelentős része megsemmisülhetett. A Fortepan szomorú hírére nem várt összefogással reagált mindenki, aki olvasta a beszámolót, ezért úgy döntöttek, ma tizenegy óráig várnak mindenkit – XI. kerület, Dombóvári út 17. –, aki segíteni akar. A kiégett filmraktárból a Fortepan önkéntesei Tamási Miklós vezetésével hozták ki dobozokban kézikocsin a még menthetőnek vélt anyagot. Fél tízig körülbelül másfél tucatnyian jöttek segíteni. Kádban áztatunk, kicsipeszelve szárítunk mi is – szerkesztőségünk is hozott el egy adag negatívot.

Az első adag, ami talán menthető. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Indóház)

Nemsokára folytatjuk, reménykedünk, szárítunk – erről is beszámolunk hamarosan.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek