A Nippon Express a legnagyobb Rotterdamban

Joó Ferenc   ·   2018.06.19. 15:00
nippon-express-400

A kis japán cégekből óriás szállítmányozóvá fejlődött Nippon Express 1977-ben alapította első európai leányvállalatát, a Nippon Express Nederlandot. A holland vállalat a cég kezdeteitől jelen volt a rotterdami kikötőben, 2015 óta pedig a tengertől elhódított területre épült Maasvlakte kikötőnegyedben bérel hetvenezer négyzetméternél is nagyobb raktárterületet.

A Rotterdami Kikötővel és a W.P. Carey ingatlanbefektetővel kötött mostani szerződése alapján a Nippon Express újabb 31500 négyzetméter iroda- és raktárterületethez jut, így a rotterdami kikötőben először lépi át a százezer négyzetmétert, egyúttal Hollandia második legnagyobb raktárával büszkélkedhet.

A főleg szárazföldi, tengeri és légi fuvarozással foglalkozó Nippon Express a rotterdami bázisáról szolgálja ki például a Canon-termékek európai disztribúcióját. Danny Levenswaards, a kikötő üzemeltetőjének disztribúciós és raktározási vezetője szerint a Nippon Express és a W.P. Carey újabb közös fejlesztése igazolja a rotterdami kikötő központi elosztó szerepét az európai logisztikai hálózatban.

A Nippon Express Nederland elosztóközpontja Maasvlakteban<br>(forrás: portnavigator.nl)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek