A Pesa bevette Szófiát is

iho   ·   2013.04.11. 15:15

A Pesa járművei mellett döntött Szófia villamosainak üzemeltetéséért felelős vállalat, a Sztolicsen Elektrotranszport. A várhatóan áprilisban aláírandó szerződés értéke ötvenmillió euró, amiből 16,8 milliót alkatrészek és diagnosztikai berendezések beszerzésére különítenek el. Szófia villamoshálózatának egy része keskeny, 1009 milliméteres nyomközzel épült ki, így a tenderen induló gyártóknak is ennek megfelelően kellett tervezniük járműveiket. A 2,3 méter széles, ötrészes Swing villamosok szállítása várhatóan 2014-ben kezdődik – adja hírül a Railway Gazette.

A Pesa az utóbbi években nemcsak a nagyvasút, hanem a városi vasút nemzetközi piacán is egyre magasabbra tör: Szeged, Kolozsvár, az oroszországi Kalinyingrád és Kazahsztán után Bulgária fővárosa is a lengyel gyártónak szavazott bizalmat.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Átkozott sorompók Szerbiában

iho/vasút   ·   2020.12.01. 18:00

Vajdaságban, de inkább egész Szerbián lassan már nem is újdonság, ha egy nem működő fény- és félsorompóval biztosított, vagy esetleg éppen működő berendezésű, esetleg csak kitáblázott közúti-vasúti átjáróban baleset történik.