A régi szebb, az új jobb

Kemsei Zoltán   ·   2015.05.11. 16:15
00kicsi

A 30a vonal rekonstrukciójával több régi állomásépület (Albertfalva, Nagytétény, Tárnok, Kápolnásnyék) eltűnt, Budafok felvételi épületét is csak a szentlélek tartja már, Dinnyésen pedig megszűnt maga a régi állomás is. Ma már nem lehet megtudni, mi is vezérelte a Déli Vasút tervezőit, hogy a falutól ilyen messze építsék az állomást, 1861-től több mint 140 évet kellett várni, hogy maga a falu (azóta Gárdony része közigazgatásilag) valóban vasutat kapjon.

Dinnyés megállóhely, ami valóban Dinnyésen van<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

A régi (jelenleg Ódinnyés forgalmi kitérő névre hallgató) állomás DV-romantikája helyett funkcionális megállóhely létesült Dinnyés központjához közel. Tetszik-e vagy sem, mindenesetre hasznosabb elődjénél, nemcsak a fekvése miatt. Az új megállóval együtt kapott Dinnyés gyalogos-aluljárót is a sínek alatt. Az utastájékoztatás, az elektronikus kijelző szintén alap, azt már csak remélni tudjuk, hogy az egységes utastájékoztatási rendszer létrejöttekor már itt is megtudhatjuk (a BKK Futárhoz hasonlóan), hogy pontosan mikor is jön a – Dinnyésen amúgy csak óránként megálló – vonat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek