A Regiojet új buszjáratot indít Bécsből Budapestre

iho/közút   ·   2018.01.05. 11:15
kiskep

A RegioJet csehországi magán közlekedési szolgáltató január 4-én új közvetlen buszjáratot indított el Budapest és Bécs között. A sárga, fun & relax buszok naponta hatszor közlekednek mindkét irányban, két-, illetve háromóránként. A Budapest–Bécs vonalon a menetjegyek már kilenc eurótól, azaz 2 800 forinttól elérhetők egy irányban a szolgáltató weboldalán, valamint az egyes partnerek által üzemeltetett árusítópontokon.

Budapestről a buszok a kelenföldi vasútállomástól, az Etele térről indulnak (ugyanonnan, ahonnan a prágai járatok is), és Bécsbe a Wien Stadion Center állomásra érkeznek (átszállás a U2 metróvonalra). Az utazás 2 órát és 45 percet vesz igénybe. A Regiojet ezen a vonalon a legkomfortosabb buszait használja, éppen azért, hogy az erős vasúti és egyéb buszos szolgáltatókkal fel tudja venni a versenyt.

A Irizar-típusú autóbuszok Fun & Relax kivitelben, ingyenes Wi-Fi szolgáltatást nyújtanak – további pluszt jelent, hogy a fejtámlákba épített érintőképernyőkön az utasok filmeket nézhetnek, játszhatnak vagy zenét hallgathatnak. Az utasoknak a fedélzeten ingyenes forró italokat, például kávét, kapucsínót vagy forró csokoládét szolgálnak fel, egyéb frissítőket pedig aránylag olcsón lehet vásárolni. A kényelmes utazás részleteiről minden járaton utaskísérő gondoskodik.

A Regiojet közleménye szerint jelenleg Csehországban és Szlovákiában már erős közlekedési szolgáltatóként működik, de a cégnél úgy döntöttek, hogy szeretnék jelentősen bővíteni a szolgáltatásaikat egész Közép-Európában. A Budapest–Bécs vonal az első ilyen. Az idén még a német piacra is szeretnének bejutni.

Az Ausztriába irányuló buszjáratokon kívül a RegioJet új vonatokat is indított 2017. december 10-étől Prága és Bécs között. Adott tehát a kérdés: meddig kell még várnunk a Prága és Budapest közötti vasúti kapcsolatra, amelyet a Regiojet sokoldalú szolgáltatásai dúsítanak majd, elérhető áron?

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek