Bejártuk a rókusi kijárót

iho/vasút   ·   2019.04.15. 15:00
tramtrain_rokus0

Egy éve kezdték meg a Szeged és Hódmezővásárhely belvárosát összekötő, a 135-ös vasútvonalon Szeged-Rókus és Hódmezővásárhelyi Népkert közötti szakasz felújításával járó infrastruktúrájának kiépítését. A munkálatokról több alkalommal is tudósítottunk: a vásárhelyi kötöttpályás hálózat nyomvonalát, majd a munkálatok előrehaladásáról kaptunk képes beszámolót, megmutattuk Szegeden a rókusi oldal bekötésének kiépítését is. A vasútvonalhoz csatlakozó szegedi szakasz 2019. áprilisára elkészült, a baktói elágazáshoz vezető kétvágányú szakasz előkészítés alatt áll, továbbra is használaton kívül vannak a béketelepi és a Sándorfalvára vezető útvonalak útátjárói. Az aktuális állapotról újra fényképes összeállítást mutatunk be.

A szegedi kijárat a rókusi oldalon (a képre kattintva galéria nyílik Garai Szakács László felvételeiből)

Közben minden vágányzári közleményben ezt olvashatjuk a 135-ös vonallal kapcsolatosan:

„Szeged és Hódmezővásárhely között vonatpótló buszok közlekednek várhatóan április 25-éig.”

Nem úgy tűnik, hogy 26-án megindulhat a vonatközlekedés, bár még van tíz napjuk pályát építeni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.