A rugalmas jegyvásárlás sem annyira rugalmas

iho   ·   2014.05.15. 15:46

A Volánbusz nem adja vissza a teljes összeget. Ahogy rendszerint a diszkont légitársaságok sem. Igaz, vállalnunk is kell a kockázatot, hiszen éppen ezért olcsóbb a jegy.

Egy utas a dehir.hu szerkesztőségét kereste meg azzal, hogy csaknem 7000 forintot tartott vissza a Volán a jegye visszamondása után. A társaság szerint szabályszerű volt az eljárás, a fogyasztóvédő úgy látja, megtévesztő a „rugalmas” jegyvásárlás megnevezés, hiszen az utas azt gondolhatja, hogy a nevéből adódóan ez a jegy pluszszolgáltatásokkal bír, főként ha többet is fizet érte, mint a többi jegytípusért. A fogyasztóvédő a jegy átírásáért először kért 6800 forintot is sokallja, szerinte az ezzel járó munka díja ennél lényegesen alacsonyabb, hiszen valószínűleg egy-két perc alatt el lehet végezni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Nyugat-Balkán felé terjeszkedik a TEN-T

iho/vasút   ·   2021.01.24. 19:05

A transzeurópai közlekedési hálózat létrehozása rendkívül fontos az európai integrációs folyamatban, hiszen a magáncélú utazás mellett a vállalkozásoknak is könnyebbé teszi a szállítást, aminek fontosságára a koronavírus-járvány is rámutatott.