A sokszínűség hete a MÁV-nál

iho   ·   2017.06.01. 15:44

A MÁV csoport célja, hogy munkavállalóinak összetételében tükröződjön a magyar társadalom sokszínűsége, ennek érdekében az egyenlő bánásmód értékeire épülő, esélyegyenlőséget és diszkriminációmentességet biztosító humánerőforrás-ppolitikát folytat. Az országban egyedülálló módon a MÁV menedzsmentjének több mint fele – az elnök-vezérigazgató Dávid Ilonát és két helyettesét is beleértve – nő, a társaságnál nagy hangsúlyt fektetnek a női dolgozók képzésére, előmenetelére.

A MÁV és az érdekképviseleti szervek 2016. december 7-én fogadták el az új, a 2017–2020 közötti időszakra szóló esélyegyenlőségi tervet, amelyben az alábbi munkavállalói célcsoportokat emelték ki:

  • öregségi nyugdíjat öt éven belül elérők;
  • családos, ezen belül a három vagy több 14 éven aluli gyermekeket nevelő, a gyermeküket egyedül nevelő és a fogyatékos gyaermeket nevelő munkatársak;
  • nők;
  • megváltozott munkaképességű dolgozók;
  • gyermekgondozási távolléten levők;
  • tartósan (90 napon túl) keresőképtelen munkavállalók

A Sokszínűség fájának ünnepélyes állítása Szombathelyen<br>(forrás: MÁV Zrt.)

A Sokszínűség hetének egyik kezdeményezése a Bújj a cipőmbe program, amelyben két dolgozó egy teljes napra szerepet cserél, így mindketten megtapasztalhatják, hogyan néz ki a munkatárs szemével a munkavégzés. Ehhez hasonló volt a 2016-ban elindult Főnökforda kezdeményezés, amelyben Dávid Ilona elnök-vezérigazgató egy-egy napra csatlakozott egy vasutas munkavállalóhoz, hogy személyesen tapasztalhassa meg a munkakör napi kihívásait.

A MÁV-csoport a Könyves Kálmán körúti igazgatósági épület előtt és a területi igazgatósági épületeknél egy-egy, a sokszínűséget hirdetgő, szalagokkal feldíszített fát állított, a szalagokon a vasúttársaság munkatársai által megfogalmazott, a sokszínűség témájában írt feliratokkal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek