A Sólyom fészket rak, megvan a lízingszerződés

iho   ·   2013.07.16. 16:00
cim

A Budapest Airport a forrás megjelölése nélkül közreadta a Sólyom Hungarian Airways A320-as gépének fantáziarajzát.

A reptérkezelő kommuikációs igazgatója korábban a Népszabadságnak megerősítette, hogy a Budapest Airport már tárgyalt Vágó Józsefékkel, és igaz az hír is, miszerint bérelnek irodát. – Ha minden a tervek szerint halad, már a hét közepén el is kezdenek beköltözni a repülőtéri irodákba – mondta a lapnak Hardy Mihály.

A közreadott fénykép azért érdekes, mert ha hiteles, akkor fényt derít arra, hogy milyen típussal akarja beindítani tevékenységét a légitársaság. Az iho/repülés ismeretei szerint A320-asból elég sok gyorsan hozzáférhető gép van mostanság a lízingpiacon.

A látványterv megjelenése után nem sokkal derült ki, hogy a Sólyom Airways megkötötte a szerződést hat repülőgép lízingelésére Londonban. Vágó József, a légitársaság szerint még augusztus 20-a előtt Budapestre érkezik az új magyar légitársaság első gépe, egyúttal megerősítette, hogy a cég már szerdán beköltözik irodáiba a fővárosi Liszt Ferenc-repülőtéren, és még augusztusban megkezdi a jegyek értékesítését járataira.

Arra a kérdésre, hogy mikor indul az első járatuk, Vágó József elmondta: ez attól is függ, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól mikor kapják meg az engedélyeket. A Sólyom Airways hat repülőgéppel indul el még az idén, de 2017-re már egy ötvengépes flotta szerepel a terveikben.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

Százéves a magyar kereskedelmi légiközlekedés

iho/repülés   ·   2023.12.07. 14:30

A Közlekedéstudományi Egyesület Légiközlekedési és Általános Közlekedési Tagozata a Légiközlekedési Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit Kft.-vel közösen emlékezett meg a százéves magyar kereskedelmi légiközlekedésről a Polgári Repülés Világnapjának előestéjén.