A takarítás hiánya okozza a metrófüstöléseket?

iho   ·   2013.11.27. 16:20

Az Indexnek eljuttatott levél szerint az alagutak nedves mosását már legalább tíz éve nem végezték el, a lerakódott por, grafit- és vaspor, az apró szemcsék bejutnak a járművek érzékenyebb részeibe is, és ez okozhatja a most már rendszeressé váló füstöléseket. Emellett a levélíró a 2011 decemberében bevezetett 60 kilométer per órás általános sebességkorlátozást is hibás döntésnek tartja.

A Metróért Egyesület a járművek és az alagút karbantartásának hiányosságaival egyetért, véleményük szerint a kerékkopások legnagyobb előidézője is az 55-60 kilométer per óra közötti sebességtartomány.

A BKK és a BKV közös válaszában a korábbi évek karbantartási hiányosságait jelöli meg fő okként, valamint közölték: a 3-as vonalon 2013. május 18–június 5., a 2-esen július 13–28. között volt legutóbb alagútmosás. A 3-as vonal felújításának előkészítésére a támogatási szerződést megkötötték, a közbeszerzést júniusban írták ki, hamarosan a tervezés is elkezdődik. 2012 áprilisától összesen 15 000 vágányméter sínt cseréltek ki a vonalon.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek