A takarításon is spórol a BKV

iho/vasút   ·   2011.12.30. 12:37

A jelenleg hatályos takarítási szerződés január 1-jéig hatályos, s bár ennek megújítására 2011-ben közbeszerzési eljárást írt ki a cég, de „társaságunk jelenlegi finanszírozási háttere és a közbeszerzési eljárás jelenlegi státusza kétségessé teszi a közbeszerzési eljárás lezárását az idei évben” – fogalmaz a BKV közleménye.

A fenti okok miatt a BKV Zrt. jelenleg felkészül arra, hogy 2012. január 1-jétől a fent részletezett takarítási feladatokat saját hatáskörben, döntő többségében kifejezetten takarítói munkakörben alkalmazott saját munkavállalókkal lássa el. A megállók takarítását a jelenlegi tervek szerint a közutak takarításáért is felelős fővárosi közszolgáltató társaság, az FKF végzi majd – írja a privatbankar.hu.

A takarítással kapcsolatos változás a kisebb belső kapacitások miatt színvonalromlást eredményezhet, hiszen az eddiginél kevesebb munkavállaló végzi majd a takarítást. Az ebből eredő kellemetlenségeket igyekszünk minimalizálni, de ha mégis előfordulna ilyen, azért utasaink megértését kérjük. Szeretnénk ugyanakkor hangsúlyozni: a munka megszervezése során elsődleges prioritással a kulturált utasforgalom biztosítása és az utasbiztonság fenntartása bír, ezért erőforrásainkat elsődlegesen az utasforgalom számára látható megállóhelyek és csomópontok valamint járművek takarítására koncentráljuk, a BKV belső üzemi területeinek takarítása kisebb prioritást élvez.

Kapcsolódó hírek