A tűzszerészek elszállították a lövedéket

MTI   ·   2012.10.09. 16:44

A tűzszerészek kedd délután a lövedéket elszállították az állomás területéről – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Karsay Kornél elmondta: 13 órától mintegy háromnegyed órára lezárták a környező utcákat és a vasúti sínek feletti gyalogos felüljárót. Miután a tűzszerészek megvizsgálták a robbanószerkezetet, úgy döntöttek, hogy elszállítják azt a helyszínről és még kedden a sántosi lőtéren felrobbantják.

A rendőrség délelőtti tájékoztatása szerint a rozsdás tárgyról, amelyet egy cukorrépa szállítására használt vagonban találtak, egy MÁV-alkalmazott tett bejelentést. A kiérkező járőrök megállapították, hogy a mintegy 30 centiméter hosszú és 10 centiméter átmérőjű szerkezet egy második világháborús lövedék. A rendőrök azonnal értesítették a tűzszerészeket, azok kiérkezéséig pedig gondoskodtak a terület őrzéséről.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Átkozott sorompók Szerbiában

iho/vasút   ·   2020.12.01. 18:00

Vajdaságban, de inkább egész Szerbián lassan már nem is újdonság, ha egy nem működő fény- és félsorompóval biztosított, vagy esetleg éppen működő berendezésű, esetleg csak kitáblázott közúti-vasúti átjáróban baleset történik.