A vasútfotósok puskázhatnak is Prágában

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.04.06. 12:00
190405-praga_0

Egy helyi aktivista Prága hetedik kerületében, a felkapott Stromovka park egyik hídjára, amely a Prága–Kladno–Rakovník vasútvonalat íveli át, egy menetrendet függesztett ki. Akár puskaként is szolgálhat a korlátra felfüggesztett menetrend – talán inkább áthaladási rend azoknak, akik fényképezik, vagy éppen csak nézik a hídról az érkező vonatokat.

A képre kattintva galéria nyílik a szerző fotóiból

Az ötlet az anyukák fejéből pattant ki, akik nap mint nap sétálgattak gyermekeikkel a parkban, útba ejtve a hidat is. A kíváncsi gyerekszáj persze állandóan azt kérdezgeti: milyen ez a vonat? hova megy a vonat? honnan jön? és persze miért? Egy grafikus pedig, aki érdekesnek találta az ötletet, megvalósította a transzparensre nyomtatott menetrendet. Most már nemcsak a személyszállító vonatok menetrendje, de a tehervonatoké is megtalálható a hídra függesztett ponyván.

A menetrendet maga a Vasúti Infrastruktúra-kezelőség (SŽDC) adja közre, csak egy e-mailbe kerül az egész.  A grafikus szerint megesett már, hogy valaki ellopta a hídról az információs felületet, de nem emelik el napi szinten a menetrendet. Aki már járt erre, az tudja, hogy mire szolgál, s békén hagyja a szerzeményt. Az eltulajdonítást megelőzően egy vicces figyelmeztetés is díszeleg a menetrend mellett: „ha eltűnik, vagy megrongálódik eme menetrend, egy új slágert szül Justin Bieber”.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek