A vírushelyzetben sem csökkent létszámot a Knorr-Bremse Budapest

iho/vasút   ·   2020.03.26. 15:20
80knbr

A Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. folyamatos vevői megrendelések és alapanyagellátottság mellett a vírushelyzethez igazított munkarenddel folytatja a gyártást. A vállalat a kialakult helyzetben jelenleg nem tervez leépítést, minden munkatársára, minden foglalkoztatási formában számít. Egy nem tervezett, de kényszerű leállás esetén is biztosítja munkavállalóinak az alapbért.

A vírushelyzetben sem csökkenti dolgozói számát a Knorr-Bremse Budapest (illusztráció: Vörös Attila)

A Knorr-Bremse vasúti ágazatának budapesti telephelye a jelenlegi helyzetben is stabil munkahelyet biztosít minden munkavállalója számára. A cég közleménye szerint a vállalat ellátási lánca működik, a vevők továbbra is számíthatnak a Knorr-Bremse termékeire, a munkavállalók pedig a vállalatra mint felelős munkaadóra. Innovatív termékek gyártójaként a legnagyobb értéket a munkavállalók jelentik a Knorr-Bremse számára. A vállalat fizetőképessége és szilárd üzleti modellje lehetővé teszi, hogy megbirkózzanak az előttünk álló időszak kihívásaival. A munkatársak minden körülmények között számíthatnak a Knorr-Bremsére.

A vállalat mindent megtesz munkatársai egészségének megőrzése érdekében. A műszakban dolgozók időbeli beosztását változatlan juttatások mellett módosította a vezetőség annak érdekében, hogy a személyes kontaktok számát a minimálisra csökkentse, és biztosítani tudja a műszakok közötti fertőtlenítést. Azok a dolgozók, akiknek a fizikai jelenléte nem szükséges az üzemszerű működéshez, otthonról végezhetik munkájukat.

A Knorr-Bremse a világ piacvezető vasúti szerelvény- és haszongépjármű-fékrendszer gyártója. A vállalatcsoport 2019-ban hatmilliárd eurót meghaladó árbevételt ért el. A Knorr-Bremse harminc országban 27 ezer munkatársat foglalkoztat, akik fék- és fedélzeti rendszerek fejlesztésével, gyártásával és szervizelésével foglalkoznak. Több mint 110 évnyi tapasztalattal rendelkező technológiai vezetőként a vállalatcsoport termékein keresztül jelentős mértékben hozzájárul a közúti és a vasúti közlekedés biztonságának növeléséhez. Nap mint nap világszerte több mint egymilliárd ember helyezi bizalmát a Knorr-Bremse által gyártott rendszerekbe.

A Knorr-Bremse két magyarországi egységében a legfejlettebb technológiát használják. Budapest a vasúti fékrendszerek tervezésének és gyártásának a központja, míg Kecskeméten a haszongépjárművek számára készülnek fékrendszerek. A Knorr-Bremse Rail Systems Budapestnél 1800 munkavállaló, köztük négyszáz mérnök foglalkozik a high-tech vasúti fékrendszerek előállításával a tervezéstől kezdve a gyártásig.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek