ABB trafók a sivatagi zarándokexpresszen

iho   ·   2014.02.06. 15:44

Szaúd-Arábia Zarándokügyi Minisztériuma szerint az elkövetkező 25 évben a Mekkába látogató hívők száma hárommillióra, az umra szertartást végzőké tizenegymillióra növekszik. Az 1,7 milliós város eddig is lakosságának többszörösét fogadja a ramadán ünnepen.

A Hamarain nagy sebességű vasútvonal éves kapacitását hárommillió utasra tervezik, ezzel jelentősen könnyítenek a Mekkába jutás körülményein: eddig a repülőn kívül (amelyet természetesen nem ekkora utaslétszámra terveztek) saját autóval, taxival, illetve busszal lehetett eljutni a szent helyekre.

A Szaúdi Nemzeti Vasútvállalat (SRO) 35 Talgo 350 típusú szerelvényt rendelt meg, amelyek háromszáz kilométer per órás legnagyobb sebességgel haladva a Medina–Mekka utazás időtartamát két, a Dzsidda–Mekka utazásét fél órára csökkenti. A 450 kilométer hosszú hálózat kényelmes alternatívája lesz a közúti és a légi közlekedésnek.

A Talgo motorvonatokat az ABB szereli fel vontatási transzformátorokkal – összesen hetvenkettőt, és két tartalékot, valamint úgyszintén hetvenkét akkumulátortöltőt szállítanak majd. Ezek a vontatási transzformátorok a Talgo Avril motorvonatokban már megbízhatóan üzemelnek, ezen felül ellenállnak a szélsőséges sivatagi hőingadozásnak, a homokviharoknak, valamint a tengerszint és a fennsík közötti, 1200 méteres szintkülönbség extrém követelményeinek is megfelelnek.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek