Acélelemek zuhantak a Nyugati peronjára

iho   ·   2014.03.19. 15:48

A peronra zuhant egy többtonnás acélszerkezet a Nyugati pályaudvaron. Csak a szerencsének köszönhető, hogy senki sem sérült meg.

A lezuhant szervizjárda a pályaudvar „garázsnak” is nevezett részén, azaz a Westend bevásárlóközpont parkolóháza alá befutó vágányok előtt lévő és a csarnokot összekötő üvegtető tartozéka volt. Erről végezték többek közt az üvegtető takarítását és a világítótestek cseréjét is. Az előzetes hírek szerint a függőhíd jellegű acélszerkezet az erős szél miatt szakadt le. Szerencsére senki sem sérült meg, az anyagi kár azonban tetemes, mivel a lehulló darabok összetörték az egyik vágány elején lévő menetrendkijelzőt is.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút Kiemelt ajánlatok

Knorr-Bremse fékrendszerek a világ körül – 5. rész: Kötöttpályán Magyarországon I.

iho/vasút   ·   2022.05.14. 09:00

Sorozatunkban előző részeiben azt mutattuk be, hogy a Knorr-Bremse Budapest piacvezető vasúti fékgyártó vállalatként a világ mely távoli országaiba szállít fékrendszereket vonatok, metrók és villamosok számára. Képzeletben jártunk Afrikában, Ázsiában és a távoli Ausztráliában is. Számunkra a legérdekesebbek mégis azok a szerelvények, amelyekkel itthon találkozhatunk nap mint nap, amelyekben Budapesten tervezett és gyártott fékberendezések, fékvezérlő rendszerek és levegőellátó egységek gondoskodnak a biztonságos fékezésről.