Aer Lingus: szabadságharc a Ryanair ellen

iho/repülés   ·   2012.07.19. 12:30
cim

Az Aer Lingus azt javasolja részvényeseinek, hogy utasítsák el a Ryanair felvásárlási kísérletét, mert a részvényenkénti megajánlott 1,3 fontos ár alapvetően alulértékeli a légitársaságot.

Az ír nemzeti hordozó a Ryanair ajánlatát közleményében „hiteltelennek” minősíti, és azt valószínűsíti, hogy az Európai Bizottság nem járul hozzá az üzlethez.

A dokumentum emlékeztet arra, hogy a Ryanair 2006-ban már megpróbálkozott az Aer Lingus felvásárlásával, de az Európai Bizottság az uniós versenyszabályokra hivatkozva akkor is megakadályozta az akvizíciót. Márpedig az Aer Lingus szerint az akkori érvek most méginkább helytállóak: a Ryanair még több útvonalra szerezne monopóliumot. A közlemény szerint az ügyletet feltehetően az Egyesült Királyság Versenybizottsága sem hagyná jóvá.

Ugyanakkor a dokumentum arra emlékeztet, hogy a 2009-es mélypont óta a veszteséges Aer Lingust a menedzsmentnek sikerült profitábilis légitársasággá alakítania, amelynek a mérlege jelen pillanatban az egyik legkiegyensúlyozottabb Európában.

Kapcsolódó hírek